Caută

Coș

Iris - Simbolistică şi istorie

Afișează 16 din 1.756

Comandă Online Iris cu Livrare la Domiciliu

Buchetele de iris sunt destinate femeilor elegante, gingaşe, care apreciază simplitatea cu emoție și recunoștință.

În limbajul florilor, floarea de iris simbolizează legătura strânsă între două persoane, pentru că irişii sunt mesagerii iubirii, legătura între spiritual și material. În funcție de culoarea lor, irişii au şi alte semnificaţii: irisul mov este un simbol al înţelepciunii şi al complimentelor, irisul albastru simbolizează credinţa şi speranţa, iar cel alb reprezintă puritatea.

Floarea de Iris în cultura şi istoria lumii

În mitologia greacă, zeița Iris era mesagera între zei și oameni, personificarea curcubeului (iris=curcubeu, în limba greacă).

În Franța, floarea de iris este considerată floarea regalității. Fleur-de-lis, una dintre cele mai bine cunoscute dintre toate simbolurile este derivată din forma florii de iris. Fleur-de-lis este un simbol al familiei regale din Franța și este floarea de stat din Tennessee.

În China, irisul a fost recunoscut ca spirit al dansului și al începutului de vară. Petalele lui moi, fluturând gingașe, amintesc poporul chinez de aripile de fluture, de aceea floarea de iris este cunoscută în Republica Populară Chineză sub numele de Tze Hu-Tieh sau "Purple Butterfly."

Livrare în 2 - 4 oreLivrare în 2-4 ore de la plasarea comenzii. Oriunde în țară!

Felicitare cadouPrimești o felicitare cadou la fiecare comandă plasată!

100% discrețiePoți comanda anonim, iar noi vom păstra confidențialitatea.

Livrare internaționalăLivrăm oriunde în lume, în doar 24 de ore.

Livrare Luni - DuminicăLivrăm în fiecare zi, chiar și în timpul sărbătorilor legale.