Am auzit foarte des: ”Să vină primăvara aia odată!”, ne-am auzit foarte des vocea interioară: ”Mi-e dor de primăvară!”. Dar ce este primăvara? Primăvara este prima fiică a anului, cea mai tânără și mai frumoasă dintre toate, veți spune.

Stați, stați, stați! Păi dacă e prima, de ce nu e cea mai mare, cea mai bătrână? Ei bine, tocmai asta înseamnă primăvara – un perpetuu început. Și tocmai asta o face atât de minunată. Primăvara e miracolul întregii creații, este dovada că binele învinge întotdeauna, că tinerețea învinge bătrânețea, că dragostea învinge răceala dintre oameni, că bucuria învinge tristețea. Indiferent cât de lungă este iarna. Ba mai mult, cu cât iarna este mai lungă și mai friguroasă, cu atât primăvara pare mai frumoasă. Este o rimă care a apărut spontan, neintenționat, tocmai pentru că vorbim de primăvară. Primăvara e ritm, e cântec, e poezie, e armonie – momentul când pământul se reîmprietenește cu cerul, cu toată creația.


maci

Pentru noi, oamenii, primăvara a devenit un anotimp, un cuvânt, o definiție. Pentru flori, însă, primăvara este viață. Florile recunosc primăvara și o așteaptă mereu pregătite, mereu gata să renască din bulbii lor. Noi, oamenii, am uitat să facem asta. Din fericire, florile ne-o amintesc, frumos și elegant, cu fiecare 1 Martie, cu fiecare ghiocel, cu fiecare zambilă, cu fiecare frezie sau fiecare lalea.

Trăiți primăvara! Învățați de la flori să vă dăruiți primăverii, să deveniți oameni noi, vii, plini de speranță, încredere, dragoste și bucurie. Învățați de la flori să aduceți zâmbete, să vă deschideți pentru ca ceilalți să se bucure de frumusețea voastră. Învățați de la flori să dăruiți pur și simplu, fără motiv, fără să așteptați ceva în schimb. Învățați de la flori că nimic nu e mai important decât să-ți împlinești scopul pentru care ai venit în lume. Învățați de la flori că atunci când vine primăvara, trebuie să uitați de iarnă!

La https://www.floria.ro/ocazii/flori-primavara găsiți cei mai buni profesori. I-am selectat în mod special pentru calitățile lor, dovedide de-a lungul timpului. Luați meditații și pentru cei dragi ai voștri!

flori-surpriza-din-flori-31028

flori-aranjament-de-martisor-31023

flori-primavara-cu-dragoste-31026

Write A Comment