Pe data de 26 octombrie, romanii il sarbatoresc pe Sf. Dumitru, zi a carei insemnatate este speciala pentru identitatea nationala a tarii. Aceasta zi este intampinata in fiecare an cu traditii si hramuri rasunatoare, pomeni cu colaci, dar si jocuri cu focuri vii.

Traditii si semnificatii de Sfantul Dumitru

In foarte multe zone din Romania, Sfantul Dumitru este sarbatorit cu traditii neobisnuite, dar pline de semnificatie. Spre exemplu, in ajunul sarbatorii se aprind focuri, peste care sar copiii pentru a fi sanatosi tot anul. De asmenea, semnificatia focului in acest context este si aceea ca alunga fiarele si de a incalzii mortii. Tot o traditie, in foarte multe zone, este si aruncarea carbunelor, dupa stingerea focului, in gradina pentru a fi mai rodnica anul urmator.

In foarte zone din Romania, Sfantul Dumitru este considerat a fi cel care deschide iarna, transmitand mai multe semne. Astfel, exista mituri conform carora, in ziua de 26 de octombrie, caldura intra in pamant si gerul se instaleaza in toata tara. De asemenea, exista o poveste conform careia ciobanii trebuie sa isi aseze un cojoc in mijlocul turmei de oi, iar daca oaia neagra se aseaza pe aceasta va fi o iarna blanda, in schimb daca oaia alba alege sa se puna in acel loc, va fi o iarna grea. De aceea, Sfantul Dumitru mai este considerat si patronul pastorilor. In ziua de 26 octombrie, peste 330.000 de romani isi serbeaza onomastica de sf. Dumitru.

Oare cate persoane vor fi sarbatorite si cati dintre acestia vor primi flori? Tinand cont ca sarbatoarea se afla in timpul toamnei, te poti inspira din cromatica sezonului si sa alegi un buchet special pentru o persoana speciala care poarta numele de Sfantului Dumitru.

Colectia de flori de Sfantul Dumitru de la Floria – recomandari

Pentru ca este si ultima sarbatoare a toamnei, Floria a creat buchete speciale inspirate din cromatica frunzelor uscate, din codrii “batuti” de timpul rece si din blandetea soarelui care inveseleste florile specifice acestui sezon.

Alege buchetul cu trachelium, cale si trandafiri Buchetul transmite reveria sezonului de toamna care isi lasa amprenta prin culori dinamice si jucause. La prima bataie a vantului, culorile danseaza si se contopesc intr-un tablou magic, asemenea celui transpus in mixul de flori colorate de alaturi. Buchetul este perfect pentru un/o Dumitru/Dumitra artistica, sensibila si mereu indragostita de ceea ce este frumos.

Alege aranjamentul floral Adagio de toamna Dansul toamnei este alinarea ploilor si temperaturilor scazute de afara. Este pansamentul floral al atmosferei gri si anoste care se prezice a fi pana la finalul iernii. Inspirat din elementele specifice toamnei, aranjamentul promite sa aduca zambete si culoare in viata fiecarei persoane. Buchetul este perfect pentru un/o Dumitru/Dumitra melancolica, romantica si sensibila.

Alege buchetul Melancolie de toamna Cine spune ca toamna nu este pura si gingasa? Culorile pastelate, care exprima gingasia si inocenta atmosferei de multe ori melancolice, trezesc emotii si sensibilizeaza chiar si persoanele cele mai reci. Buchetul este ideal pentru un/o Dumitru/Dumitra visatoare, emotiva si care se bucura timid de ceea ce ii ofera sezonul de toamna.

Alege buchetul Soare de toamna Toamna este recunoscuta pentru culorile de galben, portocaliu si pamantiu. Galbenul este poate culoarea predominanta. Crizantemele rezistente tempera- turilor scazute, floarea soarelui care se inclina in fata maretului cer, razele soarelui cald de toamna, funzele galbene margelate de roua diminetii sunt doar cateva puncte de galben de pe harta sezonului. Buchetul perfect pentru Dumitru/Dumitra care este melancolica si atrasa de plimbarile in parcul colorat.

Alege un buchet special din colectia de flori dedicate Sfantului Dumitru, creata de Floria pentru tine si toti cei care sarbatoresc onomastica acestui nume special si rasunator in Romania.

Write A Comment