Orhideea Cymbidium, sofisticată și delicată, este adesea folosită în buchete și aranjamente florale. Ea poate fi și o foarte bună alegere pentru o plantă de apartament, datorită ușurinței cu care se îngrijește.

Originare din zonele cu climă temperată și tropicală din India, Nepal, China, Japonia și până în Malaysia și Australia, Cymbidium sunt probabil cele mai cultivate orhidee. Cu toate acestea, nu este o plantă dornică de temperaturi ridicate. În lunile călduroase, pentru orhideea Cymbidium ca plantă de apartament, temperatura ideală este de 19-22 de grade Celsius, însă începând cu luna octombrie, nu mai mult de 16 grade Celsius.

Dată fiind perioada de înflorire, care se întinde din luna decembrie până în luna martie, când majoritatea plantelor florifere sunt în repaus, orhideea Cymbidium poate reprezenta un cadou perfect pentru diferite ocazii. Se regăsesc aproximativ 50 de specii cu flori de diferite culori, de la orhidee albe, orhidee mov, galben si portocaliu, pană la roșu, maro și verde, dar niciodată albastru.

flori-aranjament-floral-adiere-calda-32840

Aranjament floral – Adiere caldă

Cum îngrijim Orhideea Cymbidium

Rețineți faptul că lumina directă a soarelui arde frunzele, dar prea puțină lumină scade șansele de înflorire. Locul ideal de amplasare a orhideei este la o fereastră cu perdea. Acest lucru se aplică și în cazul buchetelor sau aranjamentelor florale ce conțin orhidee Cymbidium.
Se udă întotdeauna la începutul zilei astfel încât surplusul de apă să apuce să se evapore până la lăsarea serii. În general, planta se udă o dată pe săptămână în timpul iernii și de 2 ori când vremea se încălzește și aerul devine mai uscat.

În cazul buchetelor de flori cu Cymbidium, asigurați-vă că apa este mereu curată. Puneți de fiecare dată după schimbarea apei, o linguriță de miere.

flori-buchet-de-flori-zambetul-mariei-32861

Buchet cu hortensie, cymbidium și trandafiri

Ce nu știai despre Orhideea Cymbidium

Este adesea numită ” orhideea barcă “ datorită formei florii și originilor grecești. Kymbe însemnând barcă, în limba greacă.

Orhideele Cymbidium apar pentru prima dată în scrieri din China și Japonia în cântece populare chinezești compuse înainte de perioada lui Confucius (551-479 iCh.)

Prima orhidee Cymbidium a fost adusă în Anglia din China de către James Fothergill, în 1778, iar primul hibrid al acestei specii a fost cultivat in 1889.

Write A Comment