Astăzi vom vorbi despre flori de apartament. Probabil că te-ai gândit de mai multe ori să-ți cumperi niște flori de apartament, dar întotdeauna ți-ai pus problema spațiului restrâns aflat la dispoziție.
Ei bine, în continuare îți vom prezenta câteva sfaturi despre cum poți profita la maximum de spațiul din apartamentul tău astfel încât să aduci o bucată din natură la tine acasă.

A trăi undeva în centrul orașului, într-un apartament, poate avea o mulțime de avantaje, dar, în același timp, există și aspecte negative ale vieții la bloc, mai ales dacă îți plac plantele, florile și grădinăritul. Însă, nu dispera! Sunt suficiente modalități de a te bucura de flori chiar dacă trăiești într-un apartament. Pentru a afla secretul, citește în continuare.

În cazul în care ai un balcon sau o curte interioară la dispoziție, te afli doar la un pas distanță de a te bucura de o bucată de verdeață la tine acasă. Pentru a face acest lucru, evident că vei avea nevoie de niște ghivece în care să plantezi florile. Ghivecele se pot achiziționa din magazinele specializate sau le poți construi singur(ă). Depinde numai de tine, de cât timp ai la dispoziție și de îndemânarea ta. De asemenea, pentru a câștiga mai mult spațiu, poți atârna ghivecele de marginea balconului cu ajutorul unor accesorii pe care le vei găsi destul de ușor în comerț.

flori de apartament poze

Cum să alegi florile de apartament
Totul e ok. Ai reușit să faci loc pentru florile pe care urmează să le crești în apartamentul tău. Dar acum intervine o nouă problemă: ce flori să alegi.

În primul rând, va trebui să te gândești la condițiile de temperatură și umiditate la care acestea vor fi expuse. Presupun că știi deja că printre principalii factori care influențează creșterea plantelor se află luminozitatea, temperatura ambiantă, nivelul de umiditate din aer și cantitatea de apă pe care le-o vei administra zilnic.

În plus, nu trebuie să ai în vedere numai factorii climatici, ci și caracteristicile florilor și ale încăperii unde vor fi ținute. Astfel, evident că plantele cu dimensiuni mari (cum sunt ficușii, bonsaii, lămâii sau palmierii) nu vor putea fi ținute în încăperi mici, puțin înalte, unde nu au loc ”să respire”. Dacă aceasta este situația ta, atunci va trebui să te gândești la achiziționarea unor plante mai mici, precum cele cățărătoare.

Și asta nu e tot! Bineînțeles că dorești ca aceste flori să aducă un plus de armonie și culoare în apartamentul tău! Astfel că va trebui să fii atent(ă) și la coloritul lor și al camerei. De fapt, întreg ansamblul trebuie să aibă un aspect atrăgător și să se completeze reciproc.

Mult succes în găsirea unor flori de apartament potrivite pentru nevoile tale și pe placul tău.

Write A Comment