Primavara este anotimpul atat de mult asteptat dupa o iarna geroasa, atingerea delicata a soarelui este ca un alint pentru piele, iar aromele placute ale florilor proaspat rasarite din solul inghetat sunt precum o simfonie pentru simturi, ce emotioneaza pana la lacrimi.

Natura invaluie cu mireasma ei dulce si calda, cu coronite de flori de primavara, cu vantul care adie usor, salutand putin sfios, mangaind  si dezghetand parca obrazul dupa lunga si geroasa iarna.

Parcurile sunt pline de lalele, narcise, panselute si zambile, ale caror culori bucura existenta si reusesc sa infrumuseteze viata. Aceste flori minunate ofera o portie de prospetime, imbie simturile si ofera stare de liniste si calm.  Minunatii vestitori ai primaverii aduc veselie si amintiri profunde, dar inainte de a primi aceste emotii nu trebuie uitat ca florile de primavara sunt plante ce poarta in urma o istorie bogata. Iata cateva lucruri mai putin stiute despre cei mai comuni vestitori de primavara.

Lalelele, pasiuni delicate din Himalaya

Aceste flori isi au locul de origine in muntii Himalaya, primii care au adus lalelele din Himalaya, au fost turcii, iar acest lucru s-a petrecut in urma cu aproximativ 1000 de ani. Fiind inrudita cu banala ceapa, aceasta floare isi desprinde parca aripile atunci cand infloreste. Este o planta perena cunoscuta pentru varietatea mare de culori, marimi si forme.

Laleaua este denumita si regina primaverii, pentru ca este indragita oriunde in lume. Atunci cand sunt oferite buchete de lalele, sunt oferite fascinatii coloristice si cromatice dar si sentimente intense. Aceste flori delicate sunt asociate cu dragostea adevarata, cu pretuirea vesnica si eleganta.

Freziile, mister, parfum si eleganta

Frezia este de asemenea o planta perena si face parte din categoria florilor de primavara. Specia acestui gen isi are originea din sudul Africii si a fost importata pentru prima data in Europa la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Pornind de la numele unui cunoscut si onorat doctor german Henrich Theodor Freese (1795-1876), denumirea dateaza din 1886 si i-a fost atribuita de catre botanistul Christian Friedrich Ecklon.

Mirosul deosebit al freziilor impresioneaza fara doar si poate si pe cele mai insensibile persoane, dar ceea se stie mai putin despre aceste minunate flori, este faptul ca varietatile portocalii si rosii sunt mai parfumate si emana miresme mai intense decat cele albe si galbene. Buc

Buchetele de frezii simbolizeaza puritate, inocenta si iubire, pot fi oferite cu orice prilej, cu orice ocazie pentru ca inspira. Un buchet de frezii este unul misterios, care isi elibereaza aromele cand descopera momentul perfect! Aceste flori sunt cu siguranta adorate si de cele mai excentrice persoane,  deoarece cuceresc inevitabil.

Narcisa – floarea nimfelor

Narcisa este o floare cu o istorie bogata, despre a carei frumusete vorbea insusi Homer.  Aceste flori delicate ce isi pastreaza capul aplecat sunt simbol al dragostei si a pasiunii dezlantuite. Mirosul cu efect afrodisiac este o declaratie de dragoste si de dorinta. A oferi narcise inseamna o deschidere catre acea cale a pasiunii dezlantuite. Un buchet format din narcise este o dovada de putere, de curaj, o declaratie de dragoste pentru cea careia ii este oferit.

Originara din Nordul Africii si regiunea marii Mediterana, narcisa poate fi intalnita in peste 100 de vatietati. Este usor de recunoscut datotita petalelor galbene, albe sau verzi dispuse in jurul corolei de culoare rosie sau portocalie.  Nu este o planta pretentioasa si a fost aclimatizata usor in toate regiunile lumii, de la munte, la ses si la mare. Frumusetea acesteia a determinat poeti celebrii sa o descrie in versuri ample, dar si pictorii renascentisti sa o imortalizeze in opere bine-cunoscute.

Write A Comment